shoot n snap

By: country outlaw

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Sunday, 25-Jan-2009 23:01 Email | Share | | Bookmark
Attention all people.

hehe. Just to let you guys know that I have changed my address to:

http://shoot-n-snap.blogspot.com/

Saya tidak akan menggunakan lagi photoblog ini.

Kenapa?

Entah, malas. saya masih mencari photoblog lain yg lebih elok dan mantap dari fotopages dan google.

Kalau ada sesapa tau blog yg lagi best please inform saya k. Tq.

Regards,
Husni


Friday, 9-Jan-2009 12:26 Email | Share | | Bookmark
Bantulah mereka.

Dapat dari cousin yg post kat friendster. akan diupdate lagi.

-----------

Bismillah ar-Rahman ar-Rahim

Ana dapat & sampaikan dari saudara se-iman di egypt untuk kita semua.

Mesej dari Satu Umat:
Kini melakukan sebarang usaha/ kerja/ gerak untuk Palestin adalah FARDHU AIN ke atas semua individu Muslim. Apa jua usaha yang mampu kita lakukan walau sebesar kuman pun mesti dilakukan sekarang juga.

Yang mampu beri penerangan memberi penerangan.
Yang mampu menderma terus menderma.
Yang mampu ke Palestin terus ke Palestin.
Yang mampu menggugat ekonomi Israel dan sekutunya mesti menggugat.
Yang mampu berhujah terus memberikan hujah.

Satu yang pasti, KITA SEMUA paling kurang pun MAMPU BERDOA. Banyakkan doa sekarang juga.

"Bismillahirrahmanirrahim.

Ya Allah, Engkau patah-balikkanlah segala rancangan jahat mereka dan sekutu mereka kepada diri mereka sendiri dengan segera.
Datangkanlah tentera-tenteraMu ya Allah, yang pernah memusnahkan tentera bergajah Abrahah, yang pernah membakar dan mengambus kaum Lut, yang pernah menenggelamkan Firaun di Laut Merah, yang pernah mematahkan semangat musyrikin Quraisy dalam Perang Khandak, yang pernah melenyapkan kaum Nuh.
Datangkanlah segera ya Allah ke atas kaum Zionis dan sekutu-sekutu mereka.
Amin ya Allah."

Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!

Dengarlah seruan Ilahi dari tujuh petala langit bermaksud, “Wahai orang-orang beriman, bersabarlah, kuatkanlah kesabaranmu, bersiap siagalah dan bertaqwalah mudah-mudahan kamu berjaya” (Ali Imran:200).

Firman Allah swt bermaksud, “Allah menetapkan, ‘Sungguh Aku akan memenangkan (agama) Aku dan Rasul-rasulKu. Sesungguhnya Allah Maha Kuat, Maha Perkasa” (Al-Mujadalah: 21).

“Sesungguhnya Kami akan memenangkan Rasul-rasul Kami dalam kehidupan di dunia dan di hari dibangkitkan saksi-saksi” (Ghafir:51).

Sabda Rasulullah saw bermaksud, “Akan terus dari umatku mereka yang terang-terang atas kebenaran. Tidak akan memudharatkan mereka oleh orang-orang yang memusuhi mereka sehingga datang ketetapan Allah, sedang mereka dalam keadaan sedemikian’. Sahabat bertanya, ‘Dimanakah mereka’. Rasulullah saw menjawab, ‘Mereka di Jerusalem dan disekeliling Jerusalem (Palestin)’."

wallahua'lam

segala puji hanya bagi Allah, Tuhan sekalian alam

-----------




regards
hz


Friday, 2-Jan-2009 06:21 Email | Share | | Bookmark
Fflickr dilemma



Salam..
Mcm biasa. Aku kebosanan..
Siang bangun makan lepas beberapa jam tido balik..
bangun balik terus tak boleh tido sampai pagi esok.
Hmm...Gambar ni saya edit selepas nampak unavailable photo kat fp zati
hahaa
so keluar la idea nak edit benda ni..gambar ni pun dicuri dr fp zati gak
utk pengetahuan anda ini adalah kerja org takde kerja.
Upload kat photobucket.
saje je cite2 sket,.
tapi ni bukan blog yg mcm org biasa buat tu..still photoblog..
aku takkan nak cite hidup aku gundah gulana ke gembira ke
sikit2 tu bleh la kan..

Sebagai ganjaran untuk mereka yg lawat fp saya...
cuba lah layan video ni oke. bes..



tq kerana melayan video ini


Tuesday, 30-Dec-2008 03:53 Email | Share | | Bookmark
Ada sesuatu di sebalik "Manusia"?




Terdapat cerita dan lagu
Penceritaan dan nyanyian berdasarkan
Pengetahuan dan pengalaman
Bukannya keindahan kata-kata dan janji kosong
Setiap manusia mempunyai cerita
Tetapi malu untuk bercerita
Setiap manusia mempunyai cerita
Kadang kala terlalu lantang bercerita
Setiap manusia mempunyai pasangan
Setiap masalah mempunyai penyelesaian
Bergantung kepada pengalaman
dan daya pemikiran
Kepenatan adalah perasaan
Tetapi kemalasan adalah satu penyakit
Adakah benar Melayu itu malas?
Adakah benar Melayu itu tamak?
Anda sahaja yang tahu.
Setiap manusia cuba memperbaiki diri sendiri
Tetapi adakah ia diterima oleh masyarakat?
Mungkin kerana adanya perasaan dengki dan benci?

Mungkin kerana hilangnya rasa
percaya dan hormat antara satu sama lain.

Dengan adanya pegangan agama
Manusia tahu batas dalam kehidupan
Mampu berdiri untuk keadilan
Bersatu mencegah kemungkaran
Menghormati dan Percaya
Bantu membantu di dalam apa jua keadaan
Jika tiada tindakan
Untuk menghulurkan bantuan
Yang tinggal hanyalah khayalan

Bantulah diri sendiri
Untuk berdiri tegak
Bukan hanya untuk diri
Tetapi juga untuk mereka yang memerlukan



Regards
hz



Saturday, 27-Dec-2008 23:09 Email | Share | | Bookmark
Newcastle short trip.




Salam,
Setelah sekian lama tak update..lama giler beb. ni sume pasal pc aku kene virus..trus jd takde mood nak update haha mana tak nye tension aku abis sume gambar! lagu! video clip! movie! software! baru aku nak blaja pakai adobe premier warghhh~ sedih nak wat camne takde rezeki..tapi kesedihan ku telah diubati oleh abg najib dan keluarga. haha hari rabu lepas (christmas) gi Newcastle ngan abg najib(family) layan gak.





So kitorg gi Lake District..layan gak Mcm Snowdonia gak..aisey jap Snowdonia ni ada dlm entry aku yg lepas bertajuk Hooooooooo~ dan entry 'another'...Lake district ni lebih kepada pencinta alam la..so sesiapa yg suka hutan2 panjat2 gunung boleh la pegi. tp tempat dia cantik..mengikut En.Bakti yg menetap di Newcastle, tempat ini sgt cantik semasa musim panas(summer).

(Bawah)Pemandangan dr dlm kereta ke Lake District.





Ini lah Lake District(tak salah aku)..ada pekan kat sini tapi aku tak shoot kat sana..sbb time tu tgh sibuk carik kat mane toilet.









(alamak kantoi gambar warna tak sama hahahaha!)

Pastu jalan-jalan di Newcastle..








Ok masa untuk balik.
Masa balik tu singgah di Chester . Chester ni antara liverpool and bangor. Ada apa di Chester ni????
Haha ada Cheshire Oaks = factory oulet yg besar la jugak utk kaki2 shopping mmg heaven. sbb 26hb hari tu kan boxing day. Boxing day ni korang search la kat wikipedia maleh nak terang. tp mmg byk SALE. kat Cheshire Oaks ni aku tak tau byk ke beza ngan harga asal sbb aku bukan kaki shopping so tak tau sgt harga2 ni..






So itu sahaja..penat la jugak walaupun aku tak memandu..aku ada penyakit kalau naik kete mesti ngantuk aiceh alasan nak tido dlm kete haha mmg betul la..tp kalau aku drive aku tak ngantuk..

ok jumpa lagi entry ni aku tak ber' ber' la..
takde masa dh ni nak exam..mati mati..
Wish me luck guys. babai~

(^o^)_____________________________________(*o*)

Currently layan(jiwang sket):
Richard Marx | right here waiting

Oceans apart day after day
And I slowly go insane
I hear your voice on the line
But it doesn't stop the pain

If I see you next to never
How can we say forever

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net